Deze maaltijd is een echte doordeweekse pasta. Lekker snel klaar en toch smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens grof of fijn raspen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Prei
90 g
Gigli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de gigli, afgedekt, 8 – 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de parmigiano met een rasp.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan, voeg eventueel in delen toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg daarna de gigli en de helft van de parmigiano toe en roer door. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.