Skip to main content
Gevulde puntpaprika met rijst en feta
Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Met olijven en munt

3.5
(175)

Door de puntpaprika op hoge temperatuur te bakken in de oven, komen de zoete tonen extra naar voren. De olijven en de feta zorgen voor een hartig en een friszuur element, de zonnebloem- en pompoenpitten voor iets knapperigs.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Basmatirijst

1 unit

Paprika

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Pruimtomaat

15 g

Leccino olijven

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

15 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

5 bunch

Verse munt

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2414 kJ
Calories577 kcal
Fat30 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate55 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein17 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Aluminum Foil
Baking Sheet
Casserole with Lid
Casserole
Plate

Cooking Steps

Paprika voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst afgedekt, 12 – 15 minuten (zie tip). Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bovenkant van de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. De onderkant van de paprika ga je vullen.

Snijden
2

Snijd de bovenkant van de paprika in blokjes. Leg de onderkant van de paprika op een bakplaat met aluminiumfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten in de oven. Laat de oven aan. Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven. Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie fijn.

Bakken
3

Verhit een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en blokjes paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuten.

Paprika vullen
4

Voeg de gekookte rijst toe aan de hapjespan en verhit nog 1 minuut. Meng de olijven, de pittenmix, de feta en de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Vul de puntpaprika met een deel van het rijstmengsel (zie tip).

Paprika afbakken
5

Leg de puntpaprika weer terug op de bakplaat met aluminiumfolie en bak de puntpaprika nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Doe 2 minuten voor het einde van de oventijd van de paprika het deksel op de hapjespan en verwarm het overige rijstmengsel op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de puntpaprika erop. Bestrooi met de munt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes