Skip to main content
Gevulde kipfilet in coburgerham
Gevulde kipfilet in coburgerham

Gevulde kipfilet in coburgerham

met kruidige ricotta en citroenrisotto

4.3
(57)

Heb je nog ricotta over na deze maaltijd? Ricotta kun je ook een zoete twist geven, met de citroenrasp en wat honing voor bij het dessert.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Courgette

2.5 g

Fresh oregano

1 piece

Chicken breast

25 g

Ricotta

50 g

Cured ham

75 g

Risotto rice

⅗ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Hazelnuts

4 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories910 kcal
Energy (kJ)3808 kJ
Fat43 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate73 g
Sugar9 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein56 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd daarna de kwarten doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot stap 4.

Kipfilet voorbereiden
2

Pluk de blaadjes van de verse oreganotakjes. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in de coburgerhamplakken. Bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de rode ui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pan, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pan.

Bakken en roosteren
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 8 minuten, of tot de kip gaar is. Hak de hazelnoten grof. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.

Serveren
6

Rasp de parmigiano reggiano. Meng de helft van de parmigiano reggiano door de risotto en breng op smaak met peper. Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Besprenkel de risotto met de olijfolie met citroen en strooi de overige parmigiano reggiano eroverheen. Garneer tot slot met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes