Door de aardappelen te poffen worden ze heerlijk zacht en smeuïg. Met de zoete tomatensaus, zure room en pittige bieslookboter combineer je allerlei verschillende smaken waardoor elke hap een verrassing is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Drieling aardappelen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Kastanjechampignons
125 g
Rode cherrytomaten
2 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
2 stalk
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
100 g
Passata
25 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Haal de roomboter uit de koelkast en zet op een warme plek in de keuken. Verwarm de oven voor op 220 graden en was de aardappelen grondig. Halveer de aardappelen, leg ze op een vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout.
Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in dikke plakken en halveer de rode cherrytomaten. Snijd de verse bieslook en de verse bladpeterselie fijn.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de sjalot 4 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de kastanjechampignons, peper en zout toe en roerbak 4 minuten. Bak in de laatste minuut de knoflook mee. Schenk vervolgens de zwarte balsamicoazijn in de pan en verhit tot het vocht is verdampt.
Voeg de cherrytomaten toe en roerbak nog 2 – 3 minuten. Schenk de tomatenpassata en 11/2 el water per persoon in de pan, zet het vuur middellaag en voeg de honing toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de saus en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de roomboter met de bieslook en de helft van de geraspte belegen geitenkaas. Maak de pakketjes gepofte aardappelen voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!) en verdeel het botermengsel over de aardappelen.
Verdeel de pakketjes gepofte aardappelen over de borden. Schep de tomatensaus erop en bestrooi met de peterselie en de overige geitenkaas. Garneer met de zure room.