Skip to main content
Garnalen in venkel-tomatensaus
Garnalen in venkel-tomatensaus

Garnalen in venkel-tomatensaus

Met parelcouscous en kappertjes

4.0
(288)

Met een aantal simpele ingrediënten creëer je in een handomdraai een gerecht met een saus die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De anijsachtige venkel en de zoute kappertjes zorgen voor een bijzondere smaak en met roomboter maak je een verrassend romige saus waarin de garnalen goed tot hun recht komen.

Allergens:
Gluten
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

200 g

Rode cherrytomaten

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

½ teaspoon

Gemalen venkelzaad

80 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

10 g

Kappertjes

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2674 kJ
Calories639 kcal
Fat28 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate70 g
Sugar3.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein23 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Koken en snijden
1

• Breng de bouillon samen met 100 ml extra water per persoon aan de kook in een pan met deksel. • Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. • Kook de de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel en giet af.

Tomaten bakken
2

• Hak de bladpeterselie grof. • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten en het venkelzaad toe, roerbak 3 – 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken en mengen
3

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 –  5 minuten op middelhoog vuur.
• Voeg de tomaten met bakvet, de overige roomboter, de peterselie en de kappertjes toe aan de garnalen en schep goed om. • Meng de helft van de garnalen en tomatensaus door de parelcouscous.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Verdeel de overige garnalen in tomatensaus over de parelcouscous.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes