Voor pasta– en kipliefhebbers is dit het perfecte gerecht. Het is romig door de geitenkaas en de hazelnoten en de geurige oregano zorgt voor nog meer smaak. Dit recept heb je in een mum van tijd op tafel staan, handig dus voor als je weinig tijd hebt om te koken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
2 sprig
Verse oregano
10 g
Hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
75 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 g
Kippendijstukjes
25 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano fijn. Hak de hazelnoten grof.
Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.
Voeg de courgette, oregano, de kippendijfiletpuntjes en de helft van de hazelnoten toe en bak, afgedekt, 4 minuten op middelhoog vuur.
Verkruimel de geitenkaas boven de wok of hapjespan met deksel, voeg de fusilli en 2 el kookvocht per persoon toe en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige hazelnoten.