Een romige, snelle maaltijd met geitenkaas en knapperige wal-noten. De broccoli kook je voor meer gemak mee met de saus. Broccoli zit vol met vitaminen en is een veredelde bloemkool-soort, die in een witte, groene en purperen variant bestaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
2 tablespoon
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Gedroogde oregano
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Walnoten
(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.
Kook de fusilli integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 4 minuten.
Voeg daarna de fusilli en de helft van de geitenkaas toe, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten.