Skip to main content
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Een pastagerecht met verse tijm en tomaten vol smaak

3.8
(4,3K)

Voor de tonijn heeft Thomas gekozen voor albacore tonijn die met de hengel gevangen is voor de kust van Californië. Omdat het met de hengel gevangen is, is er geen sprake van bijvangst. Dat levert deze tonijn het MSC keurmerk op voor duurzame visserij. Bovendien is deze tonijn bij Thomas favoriet omdat er olijfolie in het blik zit.

Allergens:
Vis
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Sjalot

250 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Gedroogde tijm

1 can

Tonijn in water

(Contains: Vis)

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

40 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories731 kcal
Energy (kJ)3059 kJ
Fat29 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate79 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de ingrediënten fijn
3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takjes. Laat de tonijn uitlekken.

4

Kook de farfalle, afgedekt, ongeveer 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe
5

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de tonijn toe.

Mix de slamelange
6

Meng de rucolamelange met de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Garneer de maaltijd met pijnboompitten en tijm
7

Schep de farfalle bij de tonijn en cherrytomaten en verhit 2 minuten.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten en overige tijm. Server met de rucolamelange.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes