Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
35 g
Unsalted butter
⅖ piece
Carrot
40 g
Soft brown sugar
⅘ piece
Egg
40 g
Flour
(Contains: Tarwe May be present: Gluten)
0.1 sachet(s)
Baking powder
(Contains: Tarwe May be present: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
0.3 teaspoon
Ground cinnamon
20 g
Powdered sugar
8 g
Cream cheese
½ teaspoon
Salt
Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af en snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Tip: Vind je het leuk om de cake koninklijk te versieren? Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 7 linten van de wortel en maak hier op het eind een kroontje van op het glazuur.
Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatst de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij ter garnering) en spatel door het beslag.
Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet het poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.
Tip: Versier de cake eventueel met de achtergehouden wortellinten.