Skip to main content
Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen
Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

Biefstukbowl met sobanoedels en sojabonen

met Vietnamese saus, broccolini en zoetzure paarse wortel

4.3
(528)

Boekweitnoedels - ook wel soba - worden in Japan op verschillende manieren gegeten: in soepen, koud met een dipsausje en zelfs verwerkt in sushi!

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

100 g

Rice noodles

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Purple carrot

100 g

Broccolini

¼ piece

Lime

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

10 g

Salted peanuts

5 g

Fresh basil & mint

25 g

Edamame

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

2 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories793 kcal
Energy (kJ)3320 kJ
Fat26 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Sugar19 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein55 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Peeler or Cheese Slicer
Wok or sautépan with lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kogelbiefstuk marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sobanoedels. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 2 - 3 cm. Meng de stukjes biefstuk in een kom met per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie. Laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om. Kook de sobanoedels 2 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte deel apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 3 – 4 minuten rondom bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.

Bowl maken
6

Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en biefstuk op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden, het groene gedeelte van de bosui en een partje limoen.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn