Skip to main content
Meatballs in Homemade Tomato Sauce

Meatballs in Homemade Tomato Sauce

with mashed potato, fresh rosemary & thyme

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

2.5 g

Fresh flat leaf parsley & thyme

½ piece

Bell pepper

3 piece

Beef-pork meatballs

1 piece

Garlic

250 g

Potatoes

1 pinch

Nutmeg

100 g

Passata

½ pack

Chopped tomatoes

½ sprig

Fresh rosemary

15 g

Grated mature cheese

g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3231 kJ
Calories772 kcal
Fat34 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate80 g
Sugar21 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Soup pan or large pan with lid
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Balletjes bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, paprikablokjes en sjalot toe aan de hapjespan van de gehaktballetjes en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen.

Snijden
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Snijd de bladpeterselie fijn.

Saus maken
4

Voeg de passata en 1/2 el bloem per persoon toe aan hapjespan met knoflook, sjalot en paprika. Bak 3 - 4 minuten zonder deksel. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe. Breng afgedekt aan de kook en voeg de gehaktballetjes weer toe. Kook 10 - 15 minuten zachtjes op laag vuur.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata en tomatenblokjes in dit gerecht worden ook meegerekend. Deze bevatten namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen in de pan tot een gladde puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Roer de belegen kaas door de aardappelpuree.

Serveren
6

Serveer de balletjes in tomatensaus met de aardappelpuree. Garneer met de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes