Skip to main content
Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

3.7
(318)

Aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok: allemaal namen voor dezelfde groente, waarvan je in dit gerecht een stamppot maakt. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Wat goed samen-gaat met het zoutige van de zelfgemaakte slavink!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

75 g

Aardpeer

2 unit

Ontbijtspek

1 unit

Gehaktworst, gekruid

2 unit

Witlof

65 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat32 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Wok with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (maritima) en aardpeer. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken.

2

Wikkel de spekplakken om het gehakt. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de zelfgemaakte slavink in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak 15 - 20 minuten. Keer regelmatig om.

3

Kook ondertussen de aardappelen en aardpeer, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd daarna de witlof in de lengte in parten. Halveer de cherrytomaten.

5

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de witlof, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten en honing toe.

6

Stamp de aardappelen en aardpeer met een aardappelstamper tot een grove puree. Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon boven de puree. Roer er de warme witlof en cherrytomaten door de puree en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de vink met de stamppot en schenk er het bakvet van de slavink over.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes