Skip to main content
Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink
Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

3.7
(318)

Aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok: allemaal namen voor dezelfde groente, waarvan je in dit gerecht een stamppot maakt. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Wat goed samen-gaat met het zoutige van de zelfgemaakte slavink!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

75 g

Aardpeer

2 unit

Ontbijtspek

1 unit

Gehaktworst, gekruid

2 unit

Witlof

65 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat32 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Wok with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (maritima) en aardpeer. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken.

2

Wikkel de spekplakken om het gehakt. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de zelfgemaakte slavink in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak 15 - 20 minuten. Keer regelmatig om.

3

Kook ondertussen de aardappelen en aardpeer, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd daarna de witlof in de lengte in parten. Halveer de cherrytomaten.

5

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de witlof, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten en honing toe.

6

Stamp de aardappelen en aardpeer met een aardappelstamper tot een grove puree. Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon boven de puree. Roer er de warme witlof en cherrytomaten door de puree en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de vink met de stamppot en schenk er het bakvet van de slavink over.

More delicious recipes with similar ingredients

Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Heldere vissoep met citroen en tijm

Heldere vissoep met citroen en tijm

Een lichte maaltijd voor een mooie lentedag
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Een pastagerecht met verse tijm en tomaten vol smaak
Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Heerlijk vol van smaak met romige prei en frisse cherrytomaten
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Lekker met sinaasappel
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden
Champignonburger met feta en  aardappelen uit de oven

Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven

Met een frisse radijsssalade

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn