Skip to main content
50-50 Burger op een wortelbroodje
50-50 Burger op een wortelbroodje

50-50 Burger op een wortelbroodje

met salade van appel en komkommer

4.1
(1,6K)

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

⅓ piece

Cucumber

½ piece

Apple

¼ piece

Red onion

½ piece

Beef tomato

5 g

Fresh chives

25 g

Organic sour cream

1 piece

Carrot bun

1 piece

50-50 Burger

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories632 kcal
Energy (kJ)2643 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate63 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelparten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel, de komkommer, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook door de dressing. Meng in een andere kleine kom de overige bieslook met de zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven.

Burger bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten, of tot de burger gaar is.

Tip: De 50-50 burger in jouw box is speciaal voor ons gemaakt met minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. 

Broodje beleggen
5

Snijd het wortelbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met de tomatenplakjes, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

Tip: Ook het tomatenbroodje in jouw box bevat speciaal voor ons minder zout én meer vezels én helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Serveren
6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.

This week's must-try HelloFresh recipes