Skip to main content
Zoetzure volkoren wraps met gemarineerde tempeh
Zoetzure volkoren wraps met gemarineerde tempeh

Zoetzure volkoren wraps met gemarineerde tempeh

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

4.4
(371)

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

Cucumber

1 piece

Garlic

½ piece

Pear

50 g

Slaw mix

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 g

Sesame seeds

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

80 g

Diced tempeh

3 piece

Wholewheat tortilla

(Contains: Tarwe)

40 g

Mango chutney

(Contains: Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories676 kcal
Energy (kJ)2829 kJ
Fat27.6 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate74.9 g
Sugar36.5 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein27.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
  • Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tempehblokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
  • Verdeel de tempehblokjes over de mini-tortilla's.

This week's must-try HelloFresh recipes