Skip to main content
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Shallot

2.5 cm

Fresh ginger

½ piece

Fresh lemongrass

0.17 sachet(s)

Ground cumin

0.17 sachet(s)

Ground coriander

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

75 g

Jasmine rice

150 milliliters

Coconut milk

100 g

Pork tenderloin tips

5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories848 kcal
Energy (kJ)3547 kJ
Fat43 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate80 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
High-Sided Bowl
Pan with Lid
Stick Blender
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Haal de varkenshaaspuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine en rode puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de aubergine 7 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot in vieren. Snijd 1/4 rode peper per persoon in ringen en snijd de gember in blokjes. Verwijder de onderste 1/2 centimeter van het verse citroengras en snijd in ringen. Het hoeft allemaal niet fijngesneden te worden: je maakt straks een pasta met de staafmixer.

Tip: Houd je van pittig? Gebruik dan meer rode peper naar smaak, of voeg later wat sambal toe.

Currypasta maken
3

Meng de gember, het citroengras, de sjalot, de knoflook en per persoon 1/4 rode peper, 10 ml vissaus, 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl suiker, een snufje zout en 1/2 el zonnebloemolie in een blender of hoge kom met staafmixer en pureer tot een smeuïge pasta. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 voor deze maaltijd. De overige rijst kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Curry maken
4

Verhit een wok of hapjespan middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, puntpaprika en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaaspuntjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse koriander grof.

Tip: Je serveert de varkenshaaspuntjes apart bovenop de curry, maar ze kunnen ook met de curry gemengd worden als je dat lekker vindt.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er half overheen. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover en garneer met de verse koriander.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

over creamy mash with parsley & tomato
Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

over rice with bell pepper & parsley
Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

with cherry tomatoes & spinach
Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

over tomato orzo with Sicilian-style herbs
Italian-Inspired Cheeseburger

Italian-Inspired Cheeseburger

with bruschetta dip, Parmigiano Reggiano & fries
Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

with cucumber-peanut salad & ponzu
Chicken Noodle Stir-Fry

Chicken Noodle Stir-Fry

with courgette, chili pepper & gomashio
Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

with cheddar, Romano pepper & corn salsa
Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

with Romano pepper, zhoug & feta
Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

with mushrooms, courgette & BBQ rub
Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

in cherry tomato sauce with toasted walnuts
Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

with guacamole, spicy mayo, corn & tomato
Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

build your own & enjoy together!
Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

soul food-inspired, with cheesy mash & parsley
Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

with salted almonds, pickled onion & roasted sweet potato
Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

with sambal-soy potato salad
BBQ Portobello Pitas with Aioli

BBQ Portobello Pitas with Aioli

with Romano pepper & rainbow slaw
Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

with cashews, fresh herbs & roast potatoes
Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

with corn, bell pepper & parsley