Skip to main content
Zeebaars uit de oven in mediterrane saus

Zeebaars uit de oven in mediterrane saus

met tzatziki, gegrilde groenten en een Turks broodje

4.2
(202)

Wist je dat de meeste Italiaanse olijfolie van de leccino olijf wordt gemaakt?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Tomato

10 g

Leccino olives

5 g

Fresh mint & oregano

¼ piece

Lemon

½ piece

Onion

4 piece

Garlic

1 piece

Sea bass fillet

5 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Banana pepper

½ piece

Romano pepper

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Pistachio nuts

1 piece

Turkish bread

¼ piece

Cucumber

50 g

Organic full-fat yogurt

40 g

Hummus

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1262 kcal
Energy (kJ)5278 kJ
Fat66 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate106 g
Sugar14 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein49 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1/3 zakje paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Zeebaars bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen. Leg de zeebaars in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de zeebaars. Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.

Groenten bakken
4

Snijd de Turkse groene peper en rode puntpaprika in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Hak de pistachenoten grof. Bak het Turkse broodje in de oven naast de zeebaars en groenten 3 - 6 minuten mee.

Tzatziki maken
5

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

Tip: Rasp je niet alle komkommer? Snijd de overige komkommer in reepjes, deze kun je lekker dippen in de hummus.

Serveren
6

Leg de gebakken aardappelpartjes in een schaal. Leg de ovenschaal met de zeebaars en met de groenten op tafel. Verdeel de pistachenoten over de groenten. Serveer de tzatziki en hummus in schaaltjes. Snijd de Turkse broodjes in punten en leg op een houten plank.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes