Skip to main content
Zeebaars met aardappelen in tomatensaus
Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Met cherrytomaten en leccino-olijven

4.1
(329)

Met dit gerecht haal je het zomergevoel weer even terug. De smaakvolle combinatie van vis, tomaten en olijven neemt je mee naar de Mediterranee. Zeebaars is een delicate vis met een milde smaak, die zich goed leent om op de huid te bakken.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Tomaat

125 g

Rode cherrytomaten

100 g

Passata

15 g

Leccino olijven

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2598 kJ
Calories621 kcal
Fat25 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate61 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Oven Dish
Pan with Lid
Casserole
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tomaten in de oven
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de helft van de knoflook en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10–15 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Zorg ondertussen dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige knoflook met de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de tomatenpassata en de bouillon, breng aan de kook en laat 12 – 15 minuten tot ongeveer de helft inkoken op hoog vuur. Roer regelmatig door. Schep daarna de cherrytomaten uit de oven voorzichtig door de tomatensaus.

Zeebaars bakken
5

Snijd ondertussen de leccino-olijven in dunne ringen. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de zeebaars om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Schep de aardappelen met saus op de borden, leg de zeebaarsfilet erbij en garneer het gerecht met de leccino-olijven.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes