Waan je in oosterse sferen met deze wraps met gehakt en kruidige aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kerriepoeder voor een volle smaak, en de yoghurt-tahinsaus geeft het geheel een lekkere, frisse twist. Zet alles in bakjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn wrap kan maken. Houd je van pittig? Zet dan ook de sambal op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
½ unit
Aubergine
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
6 g
Verse munt
(May be present: Selderij)
1 unit
Tomaat
0.13 unit
IJsbergsla
100 g
Half-om-halfgehakt
2 unit
Witte tortilla
(Contains: Gluten)
25 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Pinda's, Noten)
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en 1/2 tl kerriepoeder per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.
Meng het overige kerriepoeder met het gehakt. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar in 3-4 minuten.
Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.
Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, het gehakt en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.