Skip to main content
Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt
Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt

Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt

met harissa, spinazie en verse peterselie

4.4
(2K)

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

50 g

Spinach

25 g

Cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Harissa

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories766 kcal
Energy (kJ)3205 kJ
Fat30 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate80.1 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein36.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Voeg de paprika, knoflook en rode peper toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 2 - 3 minuten mee.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
3
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken.
Serveren
4
  • Roer de roomkaas door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te droog lijkt.
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Besprenkel met de harissa en garneer met de bladpeterselie. 

This week's must-try HelloFresh recipes