Skip to main content
Volkoren bulgur met groenten uit de oven
Volkoren bulgur met groenten uit de oven

Volkoren bulgur met groenten uit de oven

Met feta en geroosterde amandelen

3.8
(162)

Bulgur is erg populair in de Midden-Oosterse keuken en wordt onder andere gebruikt in brood, soepen en salades, zoals tabouleh. Het heeft iets weg van couscous, maar heeft meer bite en een lichte hazelnootsmaak. Bulgur zit boordevol vezels, eiwitten en B-vitaminen en is een goede vervanger voor rijst, pasta of andere graanproducten.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

2.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

1 unit

Bosui

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3096 kJ
Calories740 kcal
Fat35 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate72 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber16 g
Protein26 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

Groenten roosteren
2

Meng in een ovenschaal met bakpapier de courgette, de cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten 20 minuten in de oven.

Parelgerst koken
3

Smelt ondertussen de roomboter in een pan met deksel en bak de bulgur en de overige tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren) en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Voeg halverwege de bosui toe en roer tussendoor goed over de bodem. Voeg, als het nodig is, extra water toe om te voorkomen dat de bulgur aanbrandt.

Amandelen roosteren
4

Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de feta en roer de helft door de bulgur. Schep de helft van de groenten, inclusief bakvocht, erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Schep de overige groenten erbovenop en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes