Bulgur is erg populair in de Midden-Oosterse keuken en wordt onder andere gebruikt in brood, soepen en salades, zoals tabouleh. Het heeft iets weg van couscous, maar heeft meer bite en een lichte hazelnootsmaak. Bulgur zit boordevol vezels, eiwitten en B-vitaminen en is een goede vervanger voor rijst, pasta of andere graanproducten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
125 g
Rode cherrytomaten
2.5 g
Verse tijm
(May be present: Selderij)
1 unit
Bosui
20 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
85 g
Volkoren bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de amandelen grof.
Meng in een ovenschaal met bakpapier de courgette, de cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de roomboter in een pan met deksel en bak de bulgur en de overige tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren) en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Voeg halverwege de bosui toe en roer tussendoor goed over de bodem. Voeg, als het nodig is, extra water toe om te voorkomen dat de bulgur aanbrandt.
Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.
Verkruimel de feta en roer de helft door de bulgur. Schep de helft van de groenten, inclusief bakvocht, erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden. Schep de overige groenten erbovenop en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.