Skip to main content
Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

met spinazie en cherrytomaten

4.2
(47)

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Allergens:
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

85 g

Orzo

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

5 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.99 teaspoon

Ground paprika

150 g

Spinach

(May be present: Selderij)

25 g

Grana Padano flakes DOP

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories554 kcal
Energy (kJ)2318 kJ
Fat43.3 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate14.8 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein22.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Wok

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Worst bakken
3

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Cherrytomaten bakken
4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
5

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de orzo en de varkensworst over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes