Skip to main content
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes

4.1
(142)

Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Ei
•Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

(Contains: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei May be present: Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 piece

Vegetarian schnitzel

(Contains: Tarwe, Ei, Soja)

½ piece

Onion

20 g

Kimchi sauce

200 g

Potatoes

½ piece

Carrot

50 g

Chopped sweetheart cabbage

½ teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories950 kcal
Energy (kJ)3976 kJ
Fat47.3 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate98.3 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein27.4 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Grater
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan
•Small Bowl

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp (zie Tip). Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en komkommer toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Spitskool bakken
3

Snijd de ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui, gember en gesneden spitskool 6 - 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Schnitzel bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan van de spitskool op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.

Kimchi-mayonaise maken
5

Meng ondertussen de kimchisaus met de mayonaise in een kleine kom (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de kimchi-mayonaise door een kimchi-yoghurtsausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Snijd de broodjes open, besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise en beleg met de gebakken ui en spitskool. Leg de vegetarische schnitzel erop en verdeel een deel van de zoetzure salade over de schnitzel. Serveer met de ovenfrietjes, de overige zoetzure salade en overige kimchi-mayonaise.

This week's must-try HelloFresh recipes