Skip to main content
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise

4.1
(690)

Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. Het vers koriander en de zoet-pittige chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak, dat je het vlees niet zult missen.

Tags:
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

¼ piece

Lime

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ sachet(s)

Sweet chili sauce

15 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

2 piece

Flour tortillas

(Contains: Tarwe)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories795 kcal
Energy (kJ)3325 kJ
Fat50 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate56 g
Sugar13 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Colander
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mozzarella uitlekken in een zeef of vergiet. Snipper de sjalot fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes. Meng in een grote kom de courgette en paprika met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 el olijfolie, peper en zout.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 5 minuten. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat, sjalot, koriander en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Quesadilla's maken
3

Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Beleg de helft van de tortilla met de gebakken groenten, mozzarella en witte kaas. Vouw de tortilla dubbel en druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Verdeel de quesadilla's over de borden. Garneer met de eventuele overige limoenpartjes. Serveer met de chilimayonaise en de salsa.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes