Dit recept komt je misschien bekend voor, maar we hebben deze keer gekozen voor een vegetarische burger gemaakt door Meatless Farm. Meatless Farm maakt heerlijke vleesalternatieven met plantaardige ingrediënten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Gluten, Soy, Milk)
1 unit
Tomaat
½ unit
Pruimtomaat
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
12.5 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Milk)
8 milliliters
Basilicumcrème
20 g
Mayonaise
(Contains: Egg, Mustard)
1 unit
Vegetarische burger
(Contains: Gluten)
20 g
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 – 8 minuten mee.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve ringen rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.
Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.
Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas.