Skip to main content
Steak met rode-wijnsaus
Steak met rode-wijnsaus

Steak met rode-wijnsaus

met appel-witlofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes

4.2
(178)

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

40 milliliters

Red wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ piece

Shallot

½ piece

Garlic

0.17 sachet(s)

Dried thyme

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Apple

½ piece

Endive

20 g

Yogurt dressing

(Contains: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

½ sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Potato wedges

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3148 kJ
Calories752 kcal
Fat44.6 g
Saturated Fat19.8 g
Carbohydrate50.8 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein31.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small sauce pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Saus bereiden
2

Bereid de runderbouillon (zie Tip 1). Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit in een kleine steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip 2).

Tip 1: Heb je geen runderbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon, net zo lekker!

Tip 2: Laat langer inkoken voor een dikkere saus of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door.

Steak bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in schijfjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom het witlof met de appelschijfjes en de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rode-wijnsaus over het vlees. Meng de rucola en veldsla door de dressing en serveer erbij.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn