Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 25 minuten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Wortel
⅓ unit
Courgette
15 g
Ontbijtspek
100 milliliters
Heinz Tomato Frito
100 g
Italiaans gekruid rundergehakt
½ sachet(s)
Gedroogde oregano
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
15 g
Parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
¼ unit
Runderbouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Heinz Tomato Frito, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillon blokjes per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de rucola met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.