Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ bun
Radijs
¼ unit
Komkommer
2.5 g
Verse dille
¼ unit
Ui
1 unit
Little gem
1 unit
Doradefilet met huid
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
3 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 –35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de little gem in smalle reepjes.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, little gem en de dille door de dressing.
Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de dorade met mosterd erop.