Skip to main content
Salade met geroosterde perzik en halloumi
Salade met geroosterde perzik en halloumi

Salade met geroosterde perzik en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

1 piece

Peach

45 g

Giant couscous

10 g

Shaved almonds

½ can

Lentils

5 g

Fresh mint

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories899 kcal
Energy (kJ)3762 kJ
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate75 g
Sugar21 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein41 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Sieve
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Perzik bakken
2

Snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Bak de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer in de oven.

Halloumi bakken
3

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit dezelfde koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi in 2 - 3 minuten per kant rondom goudbruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De overige halloumi kun je de volgende dag bakken en in een lunchbroodje of salade verwerken.

Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Serveren
4

Meng de rucola, parelcouscous, linzen, perzik, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicodressing en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

More delicious recipes with similar ingredients

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en pesto-vinaigrette
Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

met cherrytomaten, geroosterd amandelschaafsel en grana padano
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

met courgette, rode peper en citroen
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt
Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

met dubbele portie Duitse biefstuk
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander
Parelcouscous pilav met rundermerguez

Parelcouscous pilav met rundermerguez

met yoghurtdressing en aubergine
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille
Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery