Rundervink, van blinde vink, is zeer bekend in de Belgische en Nederlandse keuken. Wist je dat hij eigenlijk is ontstaan in Frankrijk en daar niet vink, maar leeuwerik zonder kop heet?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beef olive
200 g
Baby potatoes
½ piece
Leek
½ piece
Apple
30 g
Lamb's lettuce
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
1 teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Mustard
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.
Tip: Draai de rundervink ongeveer elke 4 minuten om voor een krokant korstje. Gaat het te hard? Draai het vuur dan iets lager.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen en mineralen?
Snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de prei 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de honing, peper en zout toe. Roerbak de prei op middelhoog vuur 6 - 8 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, rundervink en het prei over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.