Skip to main content
Rundervink met gekaramelliseerde prei

Rundervink met gekaramelliseerde prei

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing

4.2
(2K)

Rundervink, van blinde vink, is zeer bekend in de Belgische en Nederlandse keuken. Wist je dat hij eigenlijk is ontstaan in Frankrijk en daar niet vink, maar leeuwerik zonder kop heet?

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beef olive

200 g

Baby potatoes

½ piece

Leek

½ piece

Apple

30 g

Lamb's lettuce

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories897 kcal
Energy (kJ)3755 kJ
Fat55 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate68 g
Sugar20 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Rundervink bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.

Tip: Draai de rundervink ongeveer elke 4 minuten om voor een krokant korstje. Gaat het te hard? Draai het vuur dan iets lager.

Krieltjes koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen en mineralen?

Prei bakken
3

Snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de prei 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de honing, peper en zout toe. Roerbak de prei op middelhoog vuur 6 - 8 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, rundervink en het prei over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.

This week's must-try HelloFresh recipes