
Dit is een stamppot met een twist. Licht pittig door de rucola en tegelijkertijd fris en romig door de crème fraîche en kruidenkaasblokjes. Om het gerecht een zomers tintje te geven, gebruiken we courgette, tomaten en verse basilicum.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Courgette
60 g
Rode cherrytomaten
40 g
Rucola
(May be present: Selderij)
3 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Kruidenkaasblokjes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in kwarten (zie tip). Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Scheur de rucola en basilicum klein.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit dezelfde koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.