Skip to main content
Romige pasta met kipfiletreepjes
Romige pasta met kipfiletreepjes

Romige pasta met kipfiletreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

4.4
(193)

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

90 g

Casarecce

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ piece

Onion

20 g

Semi-dried tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Bell pepper strips

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories857 kcal
Energy (kJ)3585 kJ
Fat36.3 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate82.8 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein44.6 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm en de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan  op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de kipfiletreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook zonder deksel verder, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes