De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zijn onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
250 g
Flespompoen
10 g
Hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.
Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.