Skip to main content
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

De roomkaas is gekruid met ras el hanout en peterselie

3.4
(614)

De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zijn onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

250 g

Flespompoen

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

25 g

Kruidenroomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories608 kcal
Energy (kJ)2544 kJ
Fat20 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber7 g
Protein16 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.

4

Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes