Deze maaltijd staat in recordtempo op tafel en zit boordevol goede voedingsstoffen, door de snelkook-zilvervliesrijst en voorgesneden bloemkool. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
65 g
Quick-cook brown rice
100 g
Cauliflower florets
25 g
Chopped onion
25 g
Red curry paste
1 piece
Tomato
50 g
Spinach
½ can
Lentils
milliliters
Coconut milk
½ piece
Lime
5 g
Fresh flat leaf parsley
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat uitstomen.Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en de rodecurrypasta toe en bak 3 minuten.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de linzen, zilvervliesrijst en groente bijna de helft van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora, wat zorgt voor een sterke weerstand en gezond cholesterolgehalte. En je voelt je ook nog eens veel langer verzadigd!
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel, afgedekt, 4 minuten.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen, dit zijn de natuurlijke vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met groenten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.
Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de partjes limoen.