Skip to main content
Rijst met steak en chimichurri
Rijst met steak en chimichurri

Rijst met steak en chimichurri

met courgette en cherrytomaten

4.1
(197)

De Argentijnse keuken staat bekend om zijn asado - gegrild vlees van de barbecue - en daar hoort chimichurri bij. Deze pittige kruidensalsa maak je vandaag zelf.

Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 g

White long grain rice

½ piece

Courgette

75 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

½ piece

Onion

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3577 kJ
Calories855 kcal
Fat47.6 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate70 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein33.5 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grill or Frying Pan
High-Sided Bowl
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

RIjst koken
1
  • Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd ondertussen de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in kwarten. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de courgette, ui en cherrytomaten 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Chimichurri maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
  • Ris de blaadjes van de oregano. 
  • Voeg de knoflook, rode peper, de verse kruiden, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. 
  • Mix met een staafmixer tot een chimichurri.
Serveren
4
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Dep de steak droog met keukenpapier. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Serveer de rijst en de groenten op borden.
  • Snijd de steak in repen en serveer op de rijst. Serveer de steak met de chimichurri.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes