
Parelcouscous leent zich, net als rijst, ook goed voor zoete gerechten. In dit dessert, geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken, combineer je de couscous met kokosmelk, kardemom, sinaasappel en pistache.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
80 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
1 teaspoon
Gemalen kardemom
250 milliliters
Kokosmelk
20 g
Pistachenoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
1 unit
Handsinaasappel
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Suiker
pinch
Zout

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de parelcouscous en de kardemom toe en bak 3 – 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, en voeg toe aan de parelcouscous samen met de suiker en een snufje zout.

Laat de parelcouscous 8 – 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, terwijl je regelmatig roert. Haal de deksel van de pan en kook nog 4 – 6 minuten. Roer goed door. De pudding kan nu wat vloeibaar lijken, maar zal dikker worden wanneer hij afkoelt.

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Roer de sinaasappelstukjes en de helft van de pistachenoten door de parelcouscous.

Serveer de parelcouscouspudding in glaasjes en garneer met de overige pistachenoten.