Skip to main content
Pudding van parelcouscous en kokos
Pudding van parelcouscous en kokos

Pudding van parelcouscous en kokos

Met sinaaasappel, kardemom en pistache

Parelcouscous leent zich, net als rijst, ook goed voor zoete gerechten. In dit dessert, geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken, combineer je de couscous met kokosmelk, kardemom, sinaasappel en pistache.

Allergens:
Gluten
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total16 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 teaspoon

Gemalen kardemom

250 milliliters

Kokosmelk

20 g

Pistachenoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Handsinaasappel

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Suiker

pinch

Zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2171 kJ
Calories519 kcal
Fat35 g
Saturated Fat21.8 g
Carbohydrate43 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber4 g
Protein10 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan

Cooking Steps

1
1

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de parelcouscous en de kardemom toe en bak 3 – 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, en voeg toe aan de parelcouscous samen met de suiker en een snufje zout.

2
2

Laat de parelcouscous 8 – 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, terwijl je regelmatig roert. Haal de deksel van de pan en kook nog 4 – 6 minuten. Roer goed door. De pudding kan nu wat vloeibaar lijken, maar zal dikker worden wanneer hij afkoelt.

3
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Roer de sinaasappelstukjes en de helft van de pistachenoten door de parelcouscous.

4
4

Serveer de parelcouscouspudding in glaasjes en garneer met de overige pistachenoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes