Skip to main content
Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

4.0
(443)

Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis.

Allergens:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ can

Ansjovis

(Contains: Vis)

15 g

Olijven & kappertjes

1 pack

Tomatenblokjes

90 g

Penne

(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)

½ unit

Rode puntpaprika

65 g

Rode cherrytomaten

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

to taste

Chilivlokken

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2920 kJ
Calories698 kcal
Fat27 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate81 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Penne koken
3

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de penne door de saus.

Serveren
6

Verdeel de penne alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes