Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ can
Ansjovis
(Contains: Vis)
15 g
Olijven & kappertjes
1 pack
Tomatenblokjes
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
½ unit
Rode puntpaprika
65 g
Rode cherrytomaten
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
to taste
Chilivlokken
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.
Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de penne door de saus.
Verdeel de penne alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.