Skip to main content
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

met zure room en een baguette met knoflookboter

4.1
(553)

Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!

Allergens:
Tarwe
Gerst
Rogge

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Parsnip

½ pack

Cannellini beans

2 slice

Bacon

1 piece

Organic demi-baguette

piece

White demi-baguette

(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 milliliters

Truffle-style olive oil

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories982 kcal
Energy (kJ)4108 kJ
Fat44 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate106 g
Sugar27 g
Dietary Fiber22.9 g
Protein27 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Stick Blender
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de cannellinibonen en 300 ml bouillon per persoon toe en kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Spek bakken
3

Verdeel ondertussen het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 8 - 10 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 11/2 el roomboter, 3/4 el honing en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en meng de knoflookboter met een vork door elkaar.

Demi-baguette bakken
4

Snijd de demi-baguette open en besmeer met de knoflookboter. Bak de demi-baguette de laatste 6 minuten mee in de oven met het ontbijtspek.

Soep afmaken
5

Voeg de helft van de truffelolie toe aan de soeppan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Besprenkel met de overige truffelolie en garneer de soep met een lepel zure room en de krokante stukjes ontbijtspek. Serveer met de demi-baguette met knoflookboter.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn