Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
½ piece
Onion
200 g
Parsnip
½ pack
Cannellini beans
2 slice
Bacon
1 piece
Organic demi-baguette
piece
White demi-baguette
(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
4 milliliters
Truffle-style olive oil
25 g
Organic sour cream
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.
Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de cannellinibonen en 300 ml bouillon per persoon toe en kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Verdeel ondertussen het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 8 - 10 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 11/2 el roomboter, 3/4 el honing en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en meng de knoflookboter met een vork door elkaar.
Snijd de demi-baguette open en besmeer met de knoflookboter. Bak de demi-baguette de laatste 6 minuten mee in de oven met het ontbijtspek.
Voeg de helft van de truffelolie toe aan de soeppan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.
Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.
Verdeel de soep over soepkommen. Besprenkel met de overige truffelolie en garneer de soep met een lepel zure room en de krokante stukjes ontbijtspek. Serveer met de demi-baguette met knoflookboter.