Skip to main content
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

met zure room en een baguette met knoflookboter

4.1
(553)

Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!

Allergens:
Tarwe
Gerst
Rogge

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Parsnip

½ pack

Cannellini beans

2 slice

Bacon

1 piece

Organic demi-baguette

piece

White demi-baguette

(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 milliliters

Truffle-style olive oil

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories982 kcal
Energy (kJ)4108 kJ
Fat44 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate106 g
Sugar27 g
Dietary Fiber22.9 g
Protein27 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Stick Blender
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de cannellinibonen en 300 ml bouillon per persoon toe en kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Spek bakken
3

Verdeel ondertussen het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 8 - 10 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 11/2 el roomboter, 3/4 el honing en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en meng de knoflookboter met een vork door elkaar.

Demi-baguette bakken
4

Snijd de demi-baguette open en besmeer met de knoflookboter. Bak de demi-baguette de laatste 6 minuten mee in de oven met het ontbijtspek.

Soep afmaken
5

Voeg de helft van de truffelolie toe aan de soeppan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Besprenkel met de overige truffelolie en garneer de soep met een lepel zure room en de krokante stukjes ontbijtspek. Serveer met de demi-baguette met knoflookboter.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes