Skip to main content
Pastasalade met rode paprikapesto
Pastasalade met rode paprikapesto

Pastasalade met rode paprikapesto

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

3.8
(2,3K)

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 unit

Bosui

¼ unit

Citroen

2 sprig

Gedroogde tijm

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

30 g

Mesclun

60 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories607 kcal
Energy (kJ)2540 kJ
Fat25 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber6 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Knife
Grater
Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

Snijd de groenten en ris de tijmblaadjes van de takjes
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel naar smaak met olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Heb je bleekselderij over van de vissoep? Snijd deze dan in dunne plakken en bak mee met de courgette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes