Skip to main content
Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun
Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

4.2
(531)

Wie houdt er niet van groene pesto? Deze pasta is een echte klassieker. Het is een vrolijk gerecht door de verschillende kleuren pasta en gezond door de tonijn. Bovendien is deze pasta lekker snel klaar.

Allergens:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

80 g

Tonijn in olijfolie

(Contains: Vis)

90 g

Conchiglie tricolore

(Contains: Gluten)

30 g

Mesclun

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3611 kJ
Calories863 kcal
Fat49 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate71 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de tricolore conchiglie.

Groenten snijden
2

Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.

Pasta koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af.

Salade maken
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein deel van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op, dit kan spetteren wanneer de pan te heet is). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met mesclun.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes