Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waar het naar vernoemd is: Nice!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sperziebonen
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
125 g
Rode cherrytomaten
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Kleine rode ui
10 g
Olijven & kappertjes
¼ unit
Limoen
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains: Vis)
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn, de olie van de tonijn, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, cherrytomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in partjes. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en 1 limoenpartje per persoon. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.