Skip to main content
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

met cherrytomaten en een gekookt ei

4.2
(3,7K)

.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

90 g

Penne

4 piece

Egg

125 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

¼ piece

Lemon

1 can

Tuna packed in oil

(Contains: Vis)

15 g

Olives & capers

Not included in your delivery

teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories812 kcal
Energy (kJ)3397 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate78 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Snijden
2

Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten maar bevatten wel veel meer bètacaroteen! Dit is een antioxidant dat samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

This week's must-try HelloFresh recipes