Skip to main content
Pasta met ansjovis-tomatensaus
Pasta met ansjovis-tomatensaus

Pasta met ansjovis-tomatensaus

met geroosterde aubergine en walnootstukjes

4.1
(391)

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

¼

Anchovies

(Contains: Vis)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

90 g

Rigatoni

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

10 g

Chopped walnuts

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories716 kcal
Energy (kJ)2998 kJ
Fat30.6 g
Saturated Fat6.1 g
Carbohydrate81.3 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein22 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Roosteren en bakken
2

Verspreid de aubergineplakken over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.

Rigatoni koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Saus maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.

This week's must-try HelloFresh recipes