Skip to main content

Pad Thai met garnalen en ei

met gezouten pinda's en koriander

Allergens:
Schaaldieren
•Ei
•Pinda's
•Vis
•Soja
•Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

15 g

Tamarind sauce

100 g

Rice noodles

40 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

1 piece

Egg

(Contains: Ei)

½ piece

Carrot

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

50 g

Beansprouts

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Cane sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3071 kJ
Calories734 kcal
Fat25.4 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate101.4 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein25.3 g
Salt4.9 g
Potassium146.5 mg
Calcium23.1 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Bowl
•Wok

Cooking Steps

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de koriander grof.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels.
  • Rasp de wotel op een grove rasp.
  • Snijd de limoen in parten.
2
  • Kook de noodles 5 – 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Meng in een kom de tamarinde, zoet-pittige chilisaus, Vietnamese saus, vissaus met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 tl rietsuiker.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de garnalen en knoflook 1 - 2 minuten aan.
3
  • Voeg de eieren toe en bak al roerend tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
  • Voeg de wortel en 1/3 van de taugé toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Verwarm de noodles mee en zet vervolgens het vuur uit.
  • Voeg de saus toe aan de pan en meng goed door.
4
  • Verdeel de pad-thai over de borden.
  • Verdeel de overige taugé erover.
  • Garneer met de pinda's en koriander.
  • Serveer met een partje limoen.

This week's must-try HelloFresh recipes