Skip to main content
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

met groene asperges, geitenkaas, desembroodje en een gekookt eitje

4.5
(523)

Met deze uitgebreide brunch is jouw paasweekend op z'n paasbest. Maak een feestje van de tafel en bekijk op onze blog hoe je servetten omtovert tot paashazen. Vrolijk Pasen!

Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Hot smoked salmon flakes

½ piece

Pear

½ piece

Courgette

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated aged Gouda

25 g

Crème fraîche

50 g

Asparagus tips

¾ teaspoon

Ground cinnamon

½ piece

Apple

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

1 piece

Egg

1 piece

Organic white rye bread roll

3 piece

Easy peel orange

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

15 g

Strawberry sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Sugar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1825 kcal
Energy (kJ)7636 kJ
Fat87 g
Saturated Fat37 g
Carbohydrate196 g
Sugar87 g
Dietary Fiber16.9 g
Protein52 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de warmgerookte zalm uit de koelkast. Halveer de peer in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Plaattaart maken
2

Leg de helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg. Beleg met 1/3 van de courgettelinten en de aspergetips. Besprenkel naar smaak met olijfolie en peper.

Tip: Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat melk voor een mooi goudbruin korstje.

Perengalette maken
3

Leg de andere helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom per persoon: 1 tl kaneel en 1 1/2 el suiker. Haal de plakken peer door de kaneelsuiker en leg ze op het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en strooi de rest van de kaneelsuiker over de peren en over de rand van het deeg. Bak de plaattaart en perengalette samen 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
4

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de overige courgettelinten grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsalmicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel en courgette door de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de dille en peterselie fijn en houd een klein deel apart om de plaattaart mee te garneren. Meng de kruiden door de salade.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten. Laat daarna schrikken onder koud water. Bak het broodje met roggedesem 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit. Breek de geitenkaas in een kom en meng met de walnootstukjes. Besprenkel met 1 tl honing per persoon.

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook de eieren dan 2 minuten langer.

Serveren
6

Verdeel de warmgerookte zalm op de plaattaart en garneer met de achtergehouden peterselie en dille. Snijd de perengalette in punten. Serveer de plaattaart, galette en de salade samen met de gekookte eitjes, de geitenkaas met walnoot en de aardbeienjam. Vergeet het broodje met roggedesem niet en schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes