Skip to main content
Orzo met pesto en prei
Orzo met pesto en prei

Orzo met pesto en prei

Met venkel en provolone

4.0
(321)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, het ziet er namelijk uit als een gerstekorrel, maar het is eigenlijk een gedroogde pastasoort. Deze pasta in vermomming leent zich uitstekend voor risotto, ook wel "orzotto" genoemd. Door de provolone - een half-harde Italiaanse kneedkaas van koemelk - wordt het geheel extra romig. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem er - net als de Italianen - de tijd voor.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

100 g

Prei

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2950 kJ
Calories705 kcal
Fat34 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate73 g
Sugar12 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in dunne ringen.

bakken
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.

koken
3

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

bakken
4

Verhit ondertussen het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.

mengen
5

Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de orzo en de groenten over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes