Skip to main content
Orzo met cherrytomaten en courgette

Orzo met cherrytomaten en courgette

Met pijnboompitten en rozemarijn

4.1
(1,1K)

De ingrediënten in dit recept nemen je rechtstreeks mee naar Italië: van de zoete tomaten tot de knapperige pijnboompitjes en geurige rozemarijn. Door de pijnboompitten samen met de rozemarijn te roosteren komen de smaken nog beter tot hun recht.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

150 g

Rode cherrytomaten

¼ bunch

Verse rozemarijn

70 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2523 kJ
Calories603 kcal
Fat25 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate69 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein21 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Op smaak brengen
5

Meng de groenten en de helft van de belegen kaas door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige belegen kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes