Skip to main content
Orecchiette met romige pesto en gekonfijte kip

Orecchiette met romige pesto en gekonfijte kip

Met buffelmozzarella en verse basilicum

4.3
(64)

Waan je met de rijke smaken van dit gerecht in een restaurant. Wij hebben je het meeste werk alvast uit handen genomen door de kip voor je te konfijten. Zo zet jij heel eenvoudig een gerecht op tafel waarmee je indruk maakt!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard
Serving amount

1 unit

Gekonfijte kippendij

½ unit

Knoflookteen

200 g

Gekleurde cherrytomaten

90 g

Orecchiette

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)4402 kJ
Calories1052 kcal
Fat58 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate77 g
Sugar4.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein52 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Cutting Board
Paring Knife
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Kippendij roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

Cherrytomaten roosteren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng de gekleurde cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, de knoflook en peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal naast de kippendij in de oven en rooster 18 – 20 minuten.

Pasta koken
3

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette, en kook de orecchiette in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
4

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder boter of olie, goudbruin. Bewaar apart.

Scheuren en mengen
5

Scheur de buffelmozzarella in stukjes. Meng de groene pesto en de zure room door de orecchiette.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden, evenals de geroosterde gekleurde cherrytomaten, de kip en de mozzarella. Garneer met de pijnboompitten en de blaadjes verse basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes