Skip to main content
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Een vegetarisch gerecht uit de Aziatische keuken

3.6
(1,4K)

Shiitake is een paddenstoel die oorspronkelijk uit Japan komt, maar die van ons komt gewoon van onze kweker uit Nederland. Je combineert deze smaakvolle paddenstoel met kardemom. Kardemom smaakt naar bergamot en citroen. Het wordt in de keuken vaak gebruikt voor het op smaak brengen van curry´s, koek én gebak.

Allergens:
Selderij
Gluten
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Shiitake

(Contains: Selderij)

150 g

Paksoi

100 g

Verse udonnoedels

(Contains: Gluten)

1 teaspoon

Gemalen kardemom

1.5 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

10 g

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories607 kcal
Energy (kJ)2540 kJ
Fat21 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate87 g
Dietary Fiber7 g
Protein10 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de shiitake in plakken.
1

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake in plakken. Snijd het witte deel en de groene bladeren van de paksoi klein en bewaar apart.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de udonnoedels. Kook hierin de udonnoedels, afgedekt, 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de sojasaus toe.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de gember, rode peper en kardemon 2 minuten op laag vuur. Voeg de shiitake en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

Bak 1 spiegelei per persoon.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

5

Voeg de noedels, het grootste deel van de kokosrasp en de groene bladeren van de paksoi toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met de kokosrasp.
6

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de achtergehouden kokosrasp en serveer met het spiegelei.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes