Shiitake is een paddenstoel die oorspronkelijk uit Japan komt, maar die van ons komt gewoon van onze kweker uit Nederland. Je combineert deze smaakvolle paddenstoel met kardemom. Kardemom smaakt naar bergamot en citroen. Het wordt in de keuken vaak gebruikt voor het op smaak brengen van curry´s, koek én gebak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Verse gember
¼ unit
Rode peper
75 g
Shiitake
(Contains: Selderij)
150 g
Paksoi
100 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
1 teaspoon
Gemalen kardemom
1.5 unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
10 g
Kokosrasp
(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Bruine suiker
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake in plakken. Snijd het witte deel en de groene bladeren van de paksoi klein en bewaar apart.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de udonnoedels. Kook hierin de udonnoedels, afgedekt, 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de gember, rode peper en kardemon 2 minuten op laag vuur. Voeg de shiitake en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Voeg de noedels, het grootste deel van de kokosrasp en de groene bladeren van de paksoi toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de achtergehouden kokosrasp en serveer met het spiegelei.