Skip to main content
Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven
Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

4.3
(585)

De mezzelune in dit gerecht is gevuld met geitenkaas en citroen. Dit is een goede combinatie met de verse basilicum en mini-roma trostomaten. Samen zorgen deze producten voor een zoete smaak, die erg goed combineert met knapperige ontbijtspekkrullen.

Allergens:
Selderij
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

125 unit

Mini-romatomaten

4 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

25 g

Ontbijtspek

125 g

Mezzelune van geitenkaas en citroen

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Zwaveldioxide en sulfiet, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2335 kJ
Calories558 kcal
Fat29 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate49 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein24 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzelune.

Groente snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en de mini-roma trostomaten in kwarten. Scheur de basilicum klein.

In de oven
3

Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 10 - 12 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Let op, het kan snel gaan!

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en courgette 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de mini-romatrostomaten toe aan de groenten in de wok of hapjespan en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Kook de mezzelune, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, voeg toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. (zie tip!)

Serveren
6

Verdeel de mezzelune gevuld met geitenkaas en citroen over de borden. Garneer met de basilicum en het ontbijtspek en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes