De mezzaluna is afkomstig van onze pastaleverancier uit Italië. Mezzaluna betekent halve maan in het Italiaans, wat verwijst naar de vorm van deze pastasoort. We hebben de mezzaluna gevuld met geitenkaas en citroen en je combineert het met salieboter: een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
¼ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
4 leaves
Verse salie
125 g
Mezzelune van geitenkaas en citroen
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Zwaveldioxide en sulfiet, Gluten)
50 g
Provolonevlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Rucola
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel met de olijfolie. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de salie fijn.
Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en salie 10 minuten op laag vuur. Let op: de ui en knoflook mogen niet bruin kleuren.
Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzaluna. Kook de mezzaluna, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet daarna af.
Voeg de mezzaluna en de courgette uit de oven toe aan de koekenpan met salieboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de mezzaluna over de borden. Garneer elk bord met een handje rucola en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Bestrooi met de provolone